Agenda Update April: trainingswedstrijden

Trainingswedstrijden en misschien naar de NK!

In de komende 7 weken staat er nog van alles te gebeuren. Om te beginnen heb ik extra trainingswedstrijden ingepland om mezelf nog beter voor te bereiden op het NK.

Waarom trainingswedstrijden?

Trainingswedstrijden, oefenwedstrijden, testwedstrijden. Noem het hoe je wilt, het heeft uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: trainen in een wedstrijdomgeving voor de belangrijke wedstrijden. Naast de zwemlopen (waarvan de laatste morgen op het programma staat) heb ik besloten om het lopen nog een keer tijdens een wedstrijd over 10km te testen en het algemene wedstrijdritme weer op gang te krijgen tijdens een 1/8e triathlon.

NK Kwalificatie

Op dit moment is het afwachten. Ik sta op de wachtlijst voor beide NK’s waar ik dit jaar graag naartoe zou willen. Het NK OD in Amsterdam op 4 Juni en het NK Sprint in Rotterdam op 15/16 Juli. Volgens de procedure moeten de startlijsten uiterlijk 4 weken voor het evenement online komen te staan. Dit betekend voor mij dat ik gewoon moet zorgen dat ik in vorm ben en zo goed mogelijk aan de start sta.

NightRUN Helmond

Op 20 mei staat de NightRUN in Helmond op de planning. Het is een relatief nieuwe wedstrijd en dit jaar zal ik voor het eerst deelnemen. ‘s Avonds om 21:00 klinkt het startschot voor de race, de 10km wordt gelopen door het centrum van Helmond. Er zullen twee rondes in totaal gelopen worden om de 10km te halen.

Het doel is om gewoon lekker te lopen en de wedstrijd echt als een extra training te gebruiken.

Route NightRUN Helmond Trainingswedstrijd
De NightRUN Helmond 2017 zal ik dit jaar als trainingswedstrijd gebruiken. 2 rondes van ieder 5km door het centrum van Helmond als parcours om extra op te trainen.

 

Wil je komen kijken tijdens de NightRUN?
Zie deze link voor info:
http://www.hac-helmond.nl/hac-nightrun-afstanden
10KM, starttijd 21:00.

Triathlon Maastricht

De triathlon in Maastricht is ook een nieuwe. Naar mijn weten wordt de wedstrijd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is vooral gericht op de kortere afstanden. De langste afstand die gedaan kan worden is de 1/8e triathlon, 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Perfect als eerste wedstrijd.

De NK OD zijn op 4 juni, dat is redelijk vroeg in het seizoen en dat betekend dat er in Nederland nog niet veel triathlons geweest zijn. De triathlon in Maastricht is een van de weinige wedstrijden zo vroeg in het seizoen, in combinatie met de kortere afstand die mogelijk is leek mij dit een ideale trainingswedstrijd voor het NK.

Wil je komen kijken tijdens de Triathlon Maastricht?
Zie deze link voor info:
http://triathlon-maastricht.nl/
1/8e Triathlon, starttijd 11:45u.