Archief: Agenda 2017

2017-01 // one year after it all started

Agenda 2017

Dit jaar is het tijd voor een plan. Vorig jaar schreef ik nog in op wedstrijden om ervaring op te doen zonder echt structuur te hebben. Dit jaar wordt anders. In de onderstaande tabel kan je mijn agenda met alle belangrijke wedstrijden in een oogopslag terugvinden.

klik hier om het overzicht te downloaden

Een opbouw in het seizoen, verdeling in focus op afstanden en “oefenwedstrijden” om de vorm te testen aan het begin van het seizoen. Dat zijn de drie punten waarop ik mijn agenda voor dit seizoen ingedeeld heb.

UPDATE APRIL
Er staan twee extra trainingswedstrijden gepland.
Lees in deze blog alles over de wedstrijden en waarom ik deelneem.
https://www.bartcooymans.nl/events/agenda-update-ap…ningswedstrijden/

Opbouw

Het eerste gedeelte van het seizoen bestaat uit de maanden april, mei & juni. In april is het tijd voor de eerste twee wedstrijden, geen triathlons maar zwemlopen. Bij een triathlon komen de drie sporten als volgt aan bod: zwemmen, fietsen, hardlopen. Bij een zwemloop wordt er gestart met zwemmen gevolgd door hardlopen. De zwemlopen in het begin van het seizoen zijn een mooie test. De wedstrijdsnelheid van beide onderdelen wordt flink getest. Hierdoor heb ik na de twee races een beeld waar ik gedurende de laatste trainingsweken voor de volgende race nog aandacht aan moet besteden.

Kansen

Dit jaar heb ik nog een extra mooie kans: deelname aan twee NK’s. Omdat ik behoor tot de talentgroep van de Nederlandse Triathlon Bond en vorig jaar al wedstrijden heb gedaan (zowel 1/4e als 1/8e) heb ik kans op een startplek. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen ervaring op kan gaan doen, de reden hiervoor is dat wedstrijden op een net hoger niveau heel leerzaam zijn. Omdat je ziet hoe het er daar aan toe gaat en je in de wedstrijd meedraait pak neem je toch weer dingen mee voor een volgende keer. Dingen die je beter maken.

Back again

Vorig jaar heb ik aan twee triathlons deelgenomen. De Stadstriathlon in Weert en de Dolphin Triathlon Nuenen. Dit jaar sta ik daar weer aan de start. In Weert deed ik vorig jaar mee bij de recreanten op de kwart afstand, dit jaar bij de stayer serie.

Wat is stayeren?

Stayeren houdt in dat je in de slipstream van een ander mag zitten. Dit heeft een groot effect op het verloop van de wedstrijd omdat het meer neer gaat komen op het hardlopen. Bij een non-stayer evenement is alles individueel en kan je niet profiteren van een ander. Tijdens stayer evenementen moet je zorgen dat je vroeg uit het water komt, in de juiste groep zit met het fietsen en daarna wordt het ieder voor zich tijdens het lopen.

De triathlon in Nuenen is dit jaar voor mij een stuk gunstiger gepland. Vorig jaar was deze in de eerste week na de zomervakantie, dit jaar twee weken voor het NK. Het fijne hiervan is dat ik in vorm aan de start kan staan en een snellere eindtijd als vorig jaar kan neerzetten!

In het onderstaande overzicht staan alle nodige info over de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen.

Het overzicht van alle wedstrijden

1e deel van het seizoen: april-mei-juni-1e helft juli

Datum Naam Afstand Plaats Website
01-04-2017 Zwemloop Laco Sportcentrum 1/4 Nuenen http://squadratriathlon.nl/events/squadra-zwemloop-circuit/zwemloop-laco-sportcentrum-nuenen/
15-04-2017 Zwemloop Op Noord 1/4 Eindhoven http://squadratriathlon.nl/events/squadra-zwemloop-circuit/zwemloop-op-noord-eindhoven/
25-05-2017 Triathlon Maastricht 1/8 Maastricht http://triathlon-maastricht.nl/
04-06-2017 NK Triathlon OD/Triathlonnieuwwest OD Amsterdam http://www.triatlonnieuwwest.nl/
02-07-2017 Dolphin Triathlon Nuenen 1/8 Nuenen http://squadraevents.nl/dolphin-triathlon-nuenen/
15/16-07-2017 NK Triathlon Sprint/010Triathlon Rotterdam 1/8 Rotterdam http://www.triathlon010.nl/

2e deel van het seizoen: september-oktober-november

Datum Naam Afstand Plaats Website
09-09-2017 Meerhovenloop 5K Run Eindhoven http://www.meerhoven24.nl/#Inschrijven
10-09-2017 Liberty Loop 5.5K Trail Geldrop http://www.libertyloop.nl/5kilometerloop
17-09-2017 Triathlon Zutphen 1/8e Zutphen http://triathlonzutphen.nl/
28-10-2017 Off Road Duathlon 5R-20B-5R (Offroad) Weert http://www.tvweert.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=224&Itemid=257
05-11-2017 BeachDuathlon 3,5R-8B-3,5R Noordwijk http://beachduathlon.tvdebollenstreek.nl/

Op de websites van de evenementen is er informatie te vinden zoals de plaats starttijden, zwem-, fiets- en loopparcoursen. Mocht het zo zijn dat je toch nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Nieuwsgierig geworden naar wat mijn achtergrond is en waar ik naartoe wil?
Lees er alles over op deze pagina!
www.bartcooymans.nl/biografie