Het NK Triathlon!

 Op naar de Nederlandse Kampioenschappen Triathlon

Het is bevestigd. 4 juni sta ik aan de start bij het NK OD in Amsterdam. Afgelopen week kreeg ik de verlossende email. Ik was definitief overgeplaatst naar de startlijst.

 NK OD Amsterdam

Zondag 4 juni mag ik starten bij de NK OD in Amsterdam. Het is echt heel tof om nu, in het tweede triathlonseizoen, al deel te mogen nemen aan een kampioenschap met de Nationale Top. Ik kijk heel erg uit om op 4 juni aan de start te staan en te kijken hoe ik presteer tussen de rest van de Nederlandse top!

Kijk voor meer info op mijn agenda.
https://www.bartcooymans.nl/agenda/

Of op de website van het NK
http://www.triatlonnieuwwest.nl/

Laatste weken trainen

Het is nog 3 weken te gaan voor het NK. De afgelopen weken heb ik al een flink programma gedraaid, afwachten tot de bevestiging was geen optie. De komende weken staan nog een flink aantal trainingen op de planning specifiek voor het NK. Tijdens deze trainingen worden de laatste loodjes gelegd en de skills voor de triathlon nog een keer geoefend.

Trainingwedstrijden

Dit seizoen ben ik begonnen met twee zwemlopen van Squadra, allebei van de kwart afstand (1000m zwemmen, 10km hardlopen).  Eind mei, anderhalve week voor het NK, heb ik nog een laatste triathlon om de vorm en de skills te testen.

De zwemlopen zijn goed gegaan. Mooie resultaten behaald en een tweede en eerste plek behaald. Nog belangrijker is de vorm tijdens het lopen, die is flink vooruit gegaan en dat werd duidelijk tijdens deze wedstrijden.

Lees het complete raceverslag hier!
https://www.bartcooymans.nl/race-reports/race-report-triathlon/race-report-squadra-zwemlopen-2017/

1/8e triathlon Maastricht

Als een laatste belangrijke testwedstrijd zal ik op hemelvaartsdag deelnemen aan de 1/8e triathlon in Maastricht. Het is een kortere afstand als de wedstrijd in Amsterdam, die gaat over de Olympische Afstand. Het is wel voldoende om het wedstrijdgevoel te krijgen en alles wat bij een wedstrijd komt kijken voor een laatste keer te oefenen.

Meer info over de trainingswedstrijden vind je in deze blog
https://www.bartcooymans.nl/events/agenda-update-april-trainingswedstrijden/