Race Report: Squadra Zwemlopen 2017

Squadra Zwemlopen 2017

Dit seizoen ben ik begonnen met twee zwemlopen van Squadra, allebei van de kwart afstand (1000m zwemmen, 10km hardlopen).  Eind mei, anderhalve week voor het NK, heb ik nog een laatste triathlon om de vorm en de skills te testen.

Zwemloop Feel Fit Center Nuenen

Het zwemonderdeel goed, ik kon samenzwemmen met iemand anders. Na 400m ging ik op kop zwemmen, dit hield ik vast tot het eind van het onderdeel. De bedoeling was dat ik een signaal kreeg op de 950m zodat ik wist dat ik bij het volgende keerpunt eruit moest finishen. Helaas miste ik het signaal en zwom 50m teveel, hierdoor liep ik een achterstand op.

Na de wissel moest er nog 10km gelopen worden verdeeld over 6 rondes. De eerste ronde ging goed, ik kon een goed ritme opbouwen en het tempo volhouden tot het eind van de race. Tijdens het hardlopen bleef het gat met de leider constant, vorig jaar was dit niet zo en leverde ik veel tijd in.

Uiteindelijk op een 2e plek geëindigd op maar 9 seconden afstand van de winnaar. Twee weken later stond de zwemloop Op Noord Eindhoven op het programma.

Uitslag Squadra Zwemloop Feel Fit Center Nuenen
http://squadraevents.nl/squadra-zwemlopen/zwemloop-feel-fit-center-nuenen/uitslagen/#Kwartmannen

Zwemloop Op Noord Eindhoven

Deze keer wilde ik iets sneller zwemmen als tijdens de zwemloop in Nuenen. In Nuenen zwom ik 12:27.00, in deze race zwom ik 12:12.00. Het zwembad was redelijk warm en ik moest deze keer alleen zwemmen omdat er niemand was die hetzelfde tempo zwom. Ik dacht eerst dat ik langzamer had gezwommen als twee weken daarvoor, maar toch was ik 15 seconden sneller.

De wissel ging ook een stuk sneller als in Nuenen, alhoewel die toen niet verkeerd ging. Ik was toen namelijk mijn startnummer band vergeten en moest een shirt met daarop het startnummer aantrekken alvorens aan het looponderdeel te beginnen. Nu kon ik de band aandoen, schoenen aan, spullen in de wisselzak en weg.

Het lopen ging lekker, het begin was wel zoeken omdat het loopparcours aanzienlijk is veranderd t.o.v. vorig jaar. Ik had een ruime voorsprong op de tweede man en wist dit vast te houden gedurende het looponderdeel. 6 rondes, 10 km met tegenwind en alleen gelopen. Inclusief wissel liep ik 39:40.00, anderhalve minuut langzamer als twee weken daarvoor. Alsnog wel tevreden, zeker als kijk naar andere atleten die net zoveel “vertraging” hadden van de tegenwind.

Uitslag Squadra Zwemloop Op Noord Eindhoven
Uitslagen

In Eindhoven heeft de organisatie na wat tips een aantal dingen veranderd. De banen hadden een olympische indeling (snelste in het midden, minder snelle buiten) en was het aantiksignaal net zoals bij het wedstrijdzwemmen voor slechtzienden d.m.v. een lange stok met een tennisbal erop om een tik te geven aan de zwemmer.

Complimenten aan de organisatie dat ze feedback van atleten echt gebruiken en de evenementen alsmaar blijven verbeteren.

Tip: Zoek je een leuke triathlon of zwemloop in regio Eindhoven?
Kijk op http://squadraevents.nl/dolphin-triathlon-nuenen/
voor alle info over de triathlon of andere evenementen van Squadra!

Aankomende wedstrijden

Op 25 mei, Hemelvaartsdag, heb ik een wedstrijd in Maastricht. Daar doe ik mee aan de 1/8e triathlon die in de Fun Valley wordt gehouden.

Benieuwd naar aankomende wedstrijden?
https://www.bartcooymans.nl/agenda/
Hier vind je een overzicht van alle races voor dit seizoen!