Triathlonteam Ask4Benefits Kijani

2018, nieuw jaar, nieuw seizoen en dus nieuwe kansen. Dit jaar wil ik meer op hoger niveau gaan racen binnen de triathlonsport. Een logische stap hiervoor is het doen van teamwedstrijden in de teamcompetitie triathlon.

Waarom een team?

In de loop van 2017 kreeg ik het advies om een team te gaan zoeken voor aankomend seizoen. Dit zou mij verschillende nieuwe mogelijkheden geven; samen trainen op de teamdagen, teamwedstrijden in de teamcompetitie en een hoop om te leren van andere atleten met meer ervaring en de andere soorten wedstrijden.

Naast de standaard triathlon afstanden (1/8e, sprint, 1/4e, OD etc.) komen er in de teamwedstrijden verschillende andere ‘formats’ wedstrijden voor. Dit zijn wedstrijden die afwijken van de standaard afstanden of volgorde van de triathlon. Zo is er bijvoorbeeld een wedstrijd waar er twee keer alle onderdelen na elkaar komen (Z-F-L-Z-F-L).

Lees op deze pagina meer over de verschillende wedstrijden. In 2018 zal ik vooral starten in de Tweede Divisie Noord.
http://teamcompetities.nl/2edivisie-triathlon/wedstrijden-noord

In de afgelopen maanden heb ik al kennis gemaakt met het team en heb ik er verschillende keren mee kunnen trainen. Vorige maand is er indoor getraind op Wattbikes.

Wattbike Kijani Teamdag Pro Indoor Cycling
Wattbike bij Pro Indoor Cycling. December 2017

Aankomend seizoen

13 mei staat de eerste teamwedstrijd op het programma. Naast de wedstrijden in de Teamcompetitie Triathlon zal ik ook nog andere wedstrijden gaan doen. Mijn agenda voor 2018 wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Tot die tijd, neem eens een kijkje op de website van het team:

Lees op deze pagina meer over het team.
http://www.kijani.nl/